A színész

Egy kis film, és színházi élet.

Filmek, melyekben szerepeltem:

 • Csak színház és más semmi
  • I. évad - Nagypál Orsi, Miklauzic Bence
  • II-III. évad, r.: Miklauzic Bence -Orosz Dénes
  • IV. évad, r.: Miklauzic Bence-Vecsernyés János
 • BUÉK c. film (2018) r.: Goda Krisztina / Pali a szomszéd - telefonhang
 • Egy akaraton (2017) r.: Pálfi György / VR "szkeccsfilm" 1956-ról, installáció a Terror Házában
 • Munkaügyek (2015)
 • Fapad (2014)
 • Jóban Rosszban (2013)
 • Szégyen (Esztergályos Károly, 2010)
 • Balekok és Banditák (Bacsó Péter, 1997)
 • Mi, szemüvegesek (játékfilm, Takács Vera, 2004)
 • Szerencsés Ember (rövidfilm, Keményffy Tamás, 2005)

Mindezek mellett reklámokban tűnhettem fel az elmúlt évek során (pl.: Jófogás, Pöttyös Rudi; az oldal alján találhatsz videókat).

2018: Suttogók

Suttogók - Monty Roberts - Medve JózsefLovas Show világpremier 2018 12.01-02.
Papp László Budapestaréna ,"kedves rendőr bácsi" szerplő
Auditorium Hungaricum produkció, r. Meskó Zsolt

Suttogók - Monty Roberts - Az igazi suttogó - Medve József
Az igazi suttogóval: Monty Roberts-szel

2015-2018: Csak színház és más semmi (I-IV. évad)

Csak színház és más semmi - Medve József

Csak színház és más semmi - Medve József, Bárdi Gergő
Bárdi Gergővel

2018: A Funtineli boszorkány

Dumitru
Főnix Színház
Wass Albert - Juhász Ákos László, r.: Bicskey Kiss László

2017: Katyi

Katyi
Lehel Katával

Katyi
Pecsenyiczki Balázzsal

Körúti Színház 2017 (Soóky M. - Galambos Z.)

2017: A három nővér


Robin Lászlóval
 
A.P. Csehov: A három nővér  R.: Meskó Zsolt bemutató 2015
Auditorium Hungaricum produkció

2017: Márciusban Újra Kezdjük! - Kritika

Újpest Színház

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről ma már nyíltan és szabadon lehet beszélni, írni. Az utána következő megtorlásokról is. Egyre-másra nyílnak meg a levéltárak, kerülnek elő titkos dokumentumok, természetszerűen csupán azok, amiket a rendszerváltozás előtti röpke időszakban a volt belügyesek ijedtükben nem tettek használhatatlanná. Mind a mai napig legendák keringnek, hogy akkoriban a berezelt elvtársak éjt nappallá téve működtették az iratmegsemmisítőket, máglyákon égették el a terhelő bizonyítékokat. Megbecsülni is nehéz, mi minden tűnt el így örökre a kutatók szeme elől, azonban az összes iratanyagot nem tudták tönkretenni, maradt azért jó pár. Ezekből – ma már bárki által hozzáférhető – egykor titkosan ügykezelt okmányokból, korabeli tárgyalási jegyzőkönyvekből, újságcikkekből, memoárokból állította össze Geltz Péter dramaturg a MUK, a Márciusban Újra Kezdjük!  című dokumentum-drámát, amit a darabot bemutató együttes tíz helyszínt felölelő országjáró körútjának egyik állomásaként  2017. május 10-én délután láthattak a nézők az Újpest Színháznak otthont adó Ady Endre Művelődési Központban. Az előadás létrejöttét az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatta.

A MUK a levert forradalom utáni bő három hónap eseményeit mutatja be, amikor értelmiségi meg kétkezi munkát végző fiatalok nem tudják és nem is akarják elfogadni a vereséget. Úgy érzik, kötelességük szembeszállni a szovjetekkel és hazai kiszolgálóikkal. Nem számolnak a komoly, sőt halálos következményekkel. Ezek a nem csupán romantikus, hanem valódi forradalmi hevülettől fűtött, forrófejű ifjak nem hagyják magukat, ég bennük a hazaszeretet, gyűlölik a rendszer talpnyalóit. Szentül hiszik, muszáj tenniük valamit. És tesznek is. Óvodáskorukban kapott gyerekjátéknyomdákon röplapokat gyártanak, és kitűzik azokat forgalmas járdák fáira, házfalakra meg hirdetőoszlopokra. Titkos jelszavuk: Márciusban Újra Kezdjük! 1957 első negyedéve bizony a Kádár János-i kötélkor kezdete, az éppen csak megszilárduló kemény diktatúra revánsvágytól égő pribékjei, mint ördög a tömjéntől, úgy féltek ezektől a mozgalmaktól. A dráma az ország három szegletében, így Budapesten, Kecskeméten és Pécsett aktivizálódó csoport tevékenységét állítja középpontjába. Szereplői fiktív személyek, akiknek karakterét élő emberekről mintázták meg, és különböző forradalmár-típusokat testesítenek meg. A budapesti másodéves joghallgató lány, a pécsi bányászipari-tanuló legény és a kecskeméti piarista gimnáziumba járó fiú, aki nem jelenik meg a színen, alakját csak gyógyszerész édesapja szavai idézik fel. Az ellentábor két figurája is feltűnik, a Besúgó, akit zsarolással kényszerítettek megfigyelésre és jelentések írására meg a Vallató, aki önként és örömmel vállalja mocskos munkáját.

Horváth Hajnalka jelmeztervező korabeli ruhákba öltözteti a szereplőket, Meskó Tímea, Robin László, Medve József, Kroó Balázs és Geltz Péter kifogástalanul, minden kritikát kiálló és profi módon kelti életre ezt az öt karaktert, és énektudásuk sem hagy maga után semmi kivetnivalót. Nem csupán avatott, művészi hitelességű játékuk teszi ennyire szívre-lélekre ható, egyszóval katartikus élménnyé az előadást, hanem a diszkrét élő zene is, amit a Roma Hungaricum zenekar tagjai szolgáltatnak. Felcsendülnek ennek az időszaknak divatos dalai, így a Mindenkit elfelednek egyszer, Mások vittek rossz utakra engem, Van, aki vár, Mondd, miért szeretsz te engem. Kamarás Ágnes jelzésértékű, könnyen mozgatható díszletei pedig lehetővé teszik, hogy az előadás színpadtechnikai eszközökkel kevésbé felszerelt pódiumokon is könnyen bemutatható legyen. Meskó Zsolt rendező pergő, a prózai és a zenés elemek tökéletes egyensúlyát ötvöző, a közönség érdeklődését mindvégig fenntartó és figyelmét az első perctől az utolsóig lekötő produkciót állít színpadra, és még arra is kiterjed a figyelme, hogy a függöny felgördülése előtt a fiatalabb nézők számára néhány szóban elmagyarázza és értelmezze a színpadi eseményeket.

Nagy öröm és megnyugvás, hogy ma már szép számmal vannak ilyen tényeken alapuló drámák, mint amilyen a MUK, mert elősegíti a Forradalom eltiprása utáni idők eseményeiben az eligazodást és a tisztánlátást, felhívja a figyelmet a megtorlások embertelenségére, és nem hagyja bagatellizálni a kegyetlenkedések közben elkövetett rémtettek súlyát. Oszlatja a mesterségesen gerjesztett ködöket.

Petővári Ágnes
https://petovariagnesszinikritika.wordpress.com/2017/05/13/muk/

2014: Belvárosi főutca fesztivál, Drámaíró verseny - Legjobb színész díj

Legjobb színésznek járó oklevél

A Miénk a Belváros Főutcája Fesztivál keretében Egressy Zoltán, Hidas Judit és Vinnai András írók közreműködésével drámaíró versenyre kerül sor.

"A Mi házunk - Mi utcánk" címmel rendezendő versenyen a három drámaíró, három V. kerületi épület történetét húzta ki a 2014. május 23-án megrendezett sorsoláson, a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A kisorsolt témákból egyfelvonásos, maximum 45 perces színművek születnek, melyeket május 25-én, vasárnap délután 15:00 órától láthat a közönség a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében.

Az előadásokat Lengyel Ferenc a Katona József Színház tagja, Székely Kriszta a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős színházrendező hallgatója és Tamási Zoltán színész, a Stúdió K rendezője állítja színpadra.

Az előadásokban közreműködnek: Cserna Antal, Dengyel Iván, Takátsy Péter, Lengyel Ferenc, Pál András, Kroó Balázs, Dióssy Gábor, Medve József, Nagy Enikő, Pálmai Anna, Kalocsai Mercedes, Tarr Judit, továbbá a Pesti Magyar Színház Színiakadémiájának hallgatói.

A zsűri elnöke Molnár Piroska, Kossut-díjas Nemzet Színésze lesz, a zsűri tagjai pedig Csorba Csilla, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója és Meskó Zsolt író-rendező lesznek, díjat ad át továbbá az ELTE ÁJTK Diák zsűrije is.

Forrás: fidelio.hu

2013-2015: RaM Colosseum, Auditorium Hungaricum

 • Radnóti - Álmok két felvonásban - a Katona (tánc, próza, írta, rend.: Meskó Zsolt, koreográfia: Román Sándor, Experidance Produkció)
 • Makrancos Kata - Grumio, Petruchio szolgája (musical komédia, rend.: Meskó Zsolt, zene: Czomba Imre, koreográfia: Paár Tibor)
 • Csehov - A három nővér - Csebutikin (rend.: Meskó Zsolt)
 • Fővárosi Nagycirkusz - 2015. január 21 - Magyar Kultúra napi ünnepi gála - Porondmester

Makrancos Kata

Makrancos Kata - Grumio, Petruchio szolgája

A Makrancos Kata csapata

Makrancos Kata

Radnóti - Álmok két felvonásban

Radnóti - Álmok két felvonásban

Radnóti - Álmok két felvonásban

Radnóti - Álmok két felvonásban

Radnóti - Álmok két felvonásban

Csehov - A három nővér - 2015

Csehov - A három nővér - 2015

Magyar Kultúra Napja - Fővárosi Nagycirkusz ünnepi gála - 2015

Magyar Kultúra Napja

Hrisafis Gábor

Magyar Kultúra Napja

Hrisafis Gábor, Harsay Gábor

1996-2005: Evangélium Színház (rend.: Udvaros Béla)

 • Sík Sándor: István király
 • Illyés Gyula: A különc
 • Németh László: Galilei
 • G. B. Shaw: Szent Johanna
 • Herczeg Ferenc: A híd
 • Eőry Attila fordítása: Főrévi karácsonyi pásztorjátékok

1994: Pesti Műsor

Pesti Műsor - 1994

1989-1998: Arvisura Színházi Társaság (rend.: Somogyi István)
Szerepek:

 • Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita
 • Balázs Béla: Suryakanta király története*
 • Illés Endre: Szávitri*
 • Rejtő Jenő: Piszkos Fred a kapitány
 • W. Shakespeare: Hamlet

* A két mű megjelent audió CD formájában is a Hungaroton Classic kiadásában.

Valamint fellépések fővárosi, és országos rendezvényeken, nemzeti ünnepeken egyaránt.

Képek megtekintése a színészi munkásságom idejéből.

A televízióban is találkozhattál velem mostanában...

...például a Csak színház és más semmi című sorozatban...

Részlet a harmadik évadból:

Részlet az első évadból:

... vagy a jófogás reklámban

...vagy a Pöttyös Rudi reklámban

...s nagy örömömre előkerült egy régebbi kedves emlék is, a Chokito reklám "a történelem előtti időkből"

Még csendőr is lehettem (Szégyen, tévéjáték, 2010)

Rákosi Mátyás szerepében

Rákosi Mátyás szerepében - Medve József

"Férj Te légy a háznak őriző ércfala, Feleség Te pedig koronás angyala."
(idézet a múlt század közepéről, Hegedűs Imre vőfélytől, Sárrétudvari - Hajdú-Bihar megye)

Minden jog fenntartva 2009 (C). | Kapcsolat | Oldaltérkép | Tel.: +36 30 / 955 3921

BULICENTRUM - Esküvõi buli, céges buli, családi buli, egyéb események szolgáltatói adatbázisa

Az oldalt készítette: icreativo